3 travnja, 2024

Zlatna olimpijka Edna Šunjić posjetila Federalno ministarstvo kulture i športa

Ministrica Sanja Vlaisavljević ugostila je danas u Ministarstvu našu zlatnu olimpijku, članicu Vijeća športaša Europske specijalne olimpijade, Ednu Šunjić, pred kojom je već sutra novi športski izazov: putovanje na Specijalnu olimpijadu u Skoplje.

Naša Edna trenira stolni tenis, plivanje i skijanje, a svojim pozitivnim duhom, upornošću i borbenošću prkosi brojnim izazovima na koje osobe s Down sindromom, svakodnevno nailaze.

Ministarstvo su ovom prigodom posjetile i Ednina majka, Sabina Šunjić, te predsjednica Udruge “Život s Down sindromom” Sevdija Kujović i suradnica Amila Džebo.

Nakon srdačne dobrodošlice koju je ministrica Vlaisavljević uputila gošćama, Edna je govorila o svakodnevnim aktivnostima, športu, hobijima i planovima. Istakla je kako se raduje Olimpijadi na koju putuje, a njena velika želja je zaposliti se. Naime, Edna s radošću naglašava da je nedavno imala divno iskustvo radeći šest mjeseci u jednoj tvrtki gdje je naišla na kolegijalan i srdačan prijam, a i sama je, ističe njena majka Sabina, unijela pozitivnu atmosferu u tamošnje radno okružje.

Razgovaralo se i o mogućnostima uvrštavanja Specijalne olimpijade u Uredbu o nagrađivanju športaša i športskih kolektiva iz Federacije BiH za osvojene vrhunske športske rezultate, čime bi rezultati, kakvi su i zlatne medalje Edne Šunjić sa Specijalne olimpijade, bili adekvatno nagrađeni, a športaši motivirani i ohrabreni.

Susret je završen raspjevano, uz glazbu, klavirsku pratnju i ostvarene glazbene želje naše Edne.

Draga Edna, sretno u Sjevernoj Makedoniji!