3 Aprila, 2024

Zlatna olimpijka Edna Šunjić posjetila Federalno ministarstvo kulture i sporta

Ministrica Sanja Vlaisavljević ugostila je danas u Ministarstvu našu zlatnu olimpijku, članicu Vijeća sportista Evropske specijalne olimpijade, Ednu Šunjić, pred kojom je već sutra novi sportski izazov: putovanje na Specijalnu olimpijadu u Skoplje.

Naša Edna trenira stolni tenis, plivanje i skijanje, a svojim pozitivnim duhom, upornošću i borbenošću prkosi brojnim izazovima na koje osobe s Down sindromom, svakodnevno nailaze.

Ministarstvo su ovom prilikom posjetile i Ednina majka, Sabina Šunjić te predsjednica Udruženja “Život s down sindromom” Sevdija Kujović i saradnica Amila Džebo.

Nakon srdačne dobrodošlice koju je ministrica Vlaisavljević uputila gošćama, Edna je govorila o svakodnevnim aktivnostima, sportu, hobijima i planovima. Istakla je kako se raduje Olimpijadi na koju putuje, a njena velika želja je zaposliti se. Naime, Edna s radošću naglašava da je nedavno imala divno iskustvo radeći šest mjeseci u jednoj kompaniji gdje je naišla na kolegijalan i srdačan prijem, a i sama je, ističe njena majka Sabina, unijela pozitivnu atmosferu u tamošnje radno okruženje.

Razgovarano je i o mogućnostima uvrštavanja Specijalne olimpijade u Uredbu o nagrađivanju sportista i sportskih kolektiva iz Federacije BiH za osvojene vrhunske sportske rezultate, čime bi rezultati, kakvi su i zlatne medalje Edne Šunjić sa specijalne olimpijade, bili adekvatno nagrađeni, a sportisti motivisani i ohrabreni.

Susret je završen raspjevano, uz muziku, klavirsku pratnju i ostvarene muzičke želje naše Edne.

Draga Edna, sretno u Sjevernoj Makedoniji!