6 veljače, 2024

Upriličen sastanak s predsjednikom Udruženja muzičkih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine

U Federalnom ministarstvu kulture i športa, 5. 2. 2024. godine, održan je sastanak  stručne savjetnice za ustanove i udruge u oblasti kulture u Ministarstvu, Sanje Arnautović i predsjednika Udruge glazbenih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine, Mustafe Mujbegovića.

U ime ministrice Sanje Vlaisavljević i Ministarstva, gospodinu Mujbegoviću upućena je dobrodošlica, nakon čega je predstavljen rad Udruge u ovoj godini.

Poseban akcent stavljen je na aktivnosti koje su održane u Sarajevu od 4. do 7. siječnja 2024. godine u okviru 26. Seminara muzičkih/glazbenih i baletnih pedagoga na kojem su predavači bili eminentni profesori iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz sudjelovanje 110 učenika i studenata glazbe i baletne umjetnosti, te više od stotinu profesora.

Najavljene su i aktivnosti za predstojeće razdoblje od kojih je istaknuto održavanje 26. Federalnog natjecanja učenika i studenata glazbe na kojem se u razdoblju od 15. do 19. travnja 2024. godine, očekuje sudjelovanje 800 učenika i studenata glazbe iz cijele Federacije BiH.

Inače, Udruga glazbenih i baletnih pedagoga u Federaciji Bosne i Hercegovine djeluje od 1998. godine i okuplja četrdeset glazbenih obrazovnih ustanova s više od 700 glazbenih pedagoga iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine. Osnovni ciljevi Udruge su kontinuirano unapređenje pedagoškog rada članova, savjetodavna suradnja s resornim županijskim ministarstvima i afirmacija tradicionalne i suvremene kulturne i glazbene vrijednosti Bosne i Hercegovine.

U okviru konstruktivnog razgovora razmatrani su i daljnji projekti, te mogućnost suradnje Ministarstva i Udruge.