6 veljače, 2024

Prijem ministrice Vlaisavljević za paraplivačke reprezentativce Zulfića i Barlova: 2023. godina je godina za pamćenje

Ministrica Sanja Vlaisavljević upriličila je danas u Federalnom ministarstvu kulture i športa prijem za bosanskohercegovačke paraplivačke reprezentativce, naše šampione, Ismaila Zulfića i Ismaila Barlova, nakon njihovih fantastičnih rezultata iz prethodnog razdoblja.

Bila je ovo prigoda da naši športaši, zajedno s trenerom iz Plivačkog kluba „Spid“, Amelom Kapom, sumiraju izvrsnu prethodnu godinu u kojoj su ostvarili najbolje rezultate na nekoliko natjecanja, te  impresije podijele s ministricom Vlaisavljević i pomoćnikom u Sektoru za šport, Adnanom Džindom.

Ministrica je poželjela srdačnu dobrodošlicu u Ministarstvo cijelom timu, pohvalivši izuzetan trud, volju i požrtvovanost dječaka, ali i njihovih roditelja i trenera Kape, koji, usprkos brojnim poteškoćama ne odustaju od cilja: rezultata i medalja. Istakavši koliko su ponosa i radosti priuštili svima briljantnim uspjesima i dosadašnjim postignućima, ministrica je obećala maksimalnu potporu Federalnog ministarstva kulture i športa u predstojećem, kako su gosti istakli, ključnom razdoblju za Barlova i Zulfića. Naime, u 2024. godini naše paraplivače očekuju Europsko seniorsko prvenstvo u Portugalu, Paraolimpijske igre u Parizu, te Svjetska serija u Italiji i Berlinu.

Zulfić, koji je do A norme za Evropsko seniorsko prvenstvo stigao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, te se tako pridružio klupskom kolegi Ismailu Barlovu koji je ranije isplivao norme za Madeiru, govorio je o trenažnom procesu i športskoj svakodnevnici, s obzirom da na treninge putuje iz Zenice, ali i brojnim drugim vještinama koje posjeduje, a kojima oduševljava, ne samo bosanskohercegovačku, nego i svjetsku javnost.

Barlov i njegov otac Nihad su još jednom iskazali zahvalnost ministrici na dočeku koji je Federalno ministarstvo kulture i športa priredilo u Ismailovu čast, nakon osvojene zlatne medalje na mitingu Svjetske serije u paraplivanju, u Egiptu.

Zaključak sastanka je da je neophodno sustavno riješiti status Ismaila Barlova, Ismail Zulfića, ali i svih drugih športaša kako ne bi dolazili u situaciju da zbog sustavnih propusta, njihov odlazak na svjetsku sportsku pozornicu ostane pod znakom pitanja.