24 siječnja, 2024

Sastanak s predstavnicima Udruženjem likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine u Federalnom ministarstvu kulture i športa

U Federalnom ministarstvu kulture i športa 23. 1. 2024. godine održan je sastanak s predstavnicima Udruženja  likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Sastanku su nazočili Azra Lojo Hajro, načelnica Odjela za znanstveno-istraživački rad i Marko Frančešević, stručni suradnik za kulturu. U ime Ministarstva i ministrice Sanje Vlaisavljević upućena je dobrodošlica i čestitka na imenovanju novoizabranoj predsjednici ULUBiH-a, Almi Suljević. Izraženo je zadovoljstvo da Udruženje u svom dugogodišnjem radu prvi put na čelu ima predsjednicu, kao i opredjeljenje Ministarstva da radi na razvijanju svake od umjetničkih djelatnosti, te značaju razgovora radi unapređenja rada.

Predsjednica Alma Suljević i tajnik ULUBiH-a Denis Jeina predstavili su program za 2024. godinu koji podrazumijeva inovirane, ali i kontinuirane aktivnosti koje ovo Udruženje tradicionalno uspješno realizira bez obzira na poteškoće na koje nailazi u svom radu. Također su izrazili zadovoljstvo s dosadašnjom suradnjom s Ministarstvom u kojem osjećaju dobrodošlicu kao i potporu i zainteresiranost za njihov rad.

Predsjednica je podsjetila na izložbe koje obilježavaju značajne datume Bosne i Hercegovine, Revijalnu izložbu likovnih umjetnika, izložbu Mali format, izložbu Collegium Artisticum kao i Trešnjevu nedjelju u Počitelju i Internacionalnu likovnu koloniju Počitelj koja okuplja umjetnike iz cijelog svijeta i brine o fundusu umjetničkih djela i prikuplja značajan novi fond. ULUBIH je jedno od najstarijih strukovnih udruženja koje već 77 godina okuplja umjetnike, afirmira i unapređuje oblast likovne umjetnosti u Bosni Hercegovini.

Sudionici sastanka razgovarali su i o unapređenju buduće suradnje i novim projektima koji u fokus stavljaju mlade umjetnike te njihovu promociju kroz projekt  „Salon mladih“  koji je također višestruko značajan. U fokusu razgovora bila je i problematika nezaposlenosti mladih kao i briga i potpora za starije članove Udruženja koji su svojim imenima i radom doprinijeli da ovo udruženje sačuva dignitet i kontinuitet postojanja.