7 svibnja, 2024

Otvoreni Poziv na otvorenje manifestacije DANI EUROPSKOG NASLIJEĐA 2024 „Putevi, veze i mreže”  

  Otvoreni Poziv na otvorenje manifestacije

 

DANI EUROPSKOG NASLIJEĐA 2024

„Putevi, veze i mreže”  

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Europe u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju „Dani europskog naslijeđa 2024.“.

Ovogodišnja tema „Putevi, veze i mreže“ daje nam mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama povijesti kako bismo otkrili šta od njih danas možemo naučiti.

U sklopu oblježavanja Dana europskog naslijeđa 2024. godine, Federalno ministarstvo kulture i sporta će prvi događaj organizirati u srijedu, 8. 5. 2024. godine s početkom u 15:00 sati, na šetnici ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta, te tako, uz ostatak Europe slaviti kulturnu baštinu.

U 2023. smo uveli aktivnosti na šetnici ispred Ministarstva koje su bile sasvim novi pristup obilježavanja ove Manifestacije. Na radost Ministarstva kulture, aktivnosti „srijeda u podne“ su naišle na iznimno velik interes te stoga i ove godine otvaramo šetnicu kulture.

Popularna muška klapa „Grga“ iz Posušja će višeglasnim pjevanjem klapskih i popularnih pjesama  otvorit  sezonu aktivnosti u organizaciji Ministarstva, na šetnici ispred Ministarstva.

Gostima će se obratiti ministrica Sanja Vlaisavljević i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza.

Pozivamo Vas da prisustvujete događaju i podržite aktivnosti Ministarstva u želji da promoviramo tradiciju i naslijeđe.