6 svibnja, 2024

Ministrica Sanja Vlaisavljević na sastanku s producenticom Narcisom Cvitanović: Razgovarano o Festivalu “Female Art Rising”

U Ministarstvu je 29. 4. 2024. godine organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević s producenticom Narcisom Cvitanović iz Udruženja “Kontakt”.

Nakon riječi dobrodošlice u Federalno ministarstvo kulture i športa koje je gošći uputila ministrica Vlaisavljević, Cvitanović je predstavila aktivnosti i planove Udruženja koje ulazi u 12. godinu djelovanja sa produkcijom predstava, ali i izraženim građanskim aktivizmom.

Bila je ovo prigoda da Cvitanović ministrici prezentira “Female Art Rising Festival” koji predstavlja platformu za isticanje i jačanje uloge žena u umjetnosti, a prvo izdanje Festivala bit će organizirano od 17. do 21. rujna, 2024. godine u Sarajevu.

Festival će, ističe Cvitanović, okupiti autorice iz svih umjetničkih sfera s ciljem predstavljanja izvanrednih radova, profesionalnih znanja i iskustva, te važnosti suprostavljanja stereotipima.

Programske aktivnosti Festivala FAR će uključivati projekcije filmova, izvedbe kazališnih predstava, koncerte i izložbe, a ključni aspekt je upravo edukacijski segment posvećen mladima.

Ministrica je poželjela sreću cijeloj ekipi u nastojanjima da okupe najbolju ekipu i predstave raznovrstan program koji će, osim zabavnog, imati i edukativan karakter.