6 Maja, 2024

Ministrica Sanja Vlaisavljević na sastanku sa producenticom Narcisom Cvitanović: Razgovarano o Festivalu “Female Art Rising”

U Ministarstvu je 29. 4. 2024. godine organizovan sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević sa producenticom Narcisom Cvitanović iz Udruženja “Kontakt”.

Nakon riječi dobrodošlice u Federalno ministarstvo kulture i sporta koje je gošći uputila ministrica Vlaisavljević, Cvitanović je predstavila aktivnosti i planove Udruženja koje ulazi u 12. godinu djelovanja sa produkcijom predstava, ali i izraženim građanskim aktivizmom.

Bila je ovo prilika da Cvitanović ministrici prezentuje “Female Art Rising Festival” koji predstavlja platformu za isticanje i jačanje uloge žena u umjetnosti, a prvo izdanje Festivala bit će organizovano od 17. do 21. septembra, 2024. godine u Sarajevu.

Festival će, ističe Cvitanović, okupiti autorice iz svih umjetničkih sfera s ciljem predstavljanja izvanrednih radova, profesionalnih znanja i iskustva, te važnosti suprostavljanja stereotipima.

Programske aktivnosti Festivala FAR će uključivati projekcije filmova, izvedbe pozorišnih predstava, koncerte i izložbe, a ključni aspekt je upravo edukacijski segment posvećen mladima.

Ministrica je poželjela sreću cijeloj ekipi u nastojanjima da okupe najbolju ekipu i predstave raznovrstan program koji će, osim zabavnog, imati i edukativan karakter.