7 Maja, 2024

Otvoreni Poziv na otvorenje manifestacije DANI EVROPSKOG NASLIJEĐA 2024 – „Putevi, veze i mreže”  

Otvoreni Poziv na otvorenje manifestacije

 

DANI EVROPSKOG NASLIJEĐA 2024

„Putevi, veze i mreže”  

 

Federalno ministarstvo kulture i sporta i ove godine se pridružuje građanima Evrope u namjeri da konkretnim događajima obilježi tradicionalnu manifestaciju „Dani evropskog naslijeđa 2024.“.

Ovogodišnja tema „Putevi, veze i mreže“ daje nam mogućnost da ponovo putujemo rutama i stazama historije kako bismo otkrili šta od njih danas možemo naučiti.

U sklopu oblježavanja “Dana evropskog naslijeđa 2024. godine”, Federalno ministarstvo kulture i sporta će prvi događaj organizovati u srijedu, 8. 5. 2024. godine s početkom u 15:00 sati, na šetnici ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta, te tako, uz ostatak Evrope slaviti kulturnu baštinu.

U 2023. smo uveli aktivnosti na šetnici ispred Ministarstva koje su bile sasvim novi pristup obilježavanja ove Manifestacije. Na radost Ministarstva kulture, aktivnosti „srijeda u podne“ su naišle na iznimno velik interes te stoga i ove godine otvaramo šetnicu kulture.

Popularna muška klapa „Grga“ iz Posušja će višeglasnim pjevanjem klapskih i popularnih pjesama  otvorit  sezonu aktivnosti u organizaciji Ministarstva, na šetnici ispred Ministarstva.

Gostima će se obratiti ministrica Sanja Vlaisavljević i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza.

Pozivamo Vas da prisustvujete događaju i podržite aktivnosti Ministarstva u želji da promovišemo tradiciju i naslijeđe.