24 srpnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević u sklopu Dana svete Ane u Lepenici predstavila knjigu „Nikad nećeš hodati sam“ autorice Adrijane Prskalo

Ministrica Sanja Vlaisavljević nazočila je u nedjelju 23.7.2023. godine Danima svete Ane u Lepenici i predstavila knjigu „Nikad nećeš hodati sam“, autorice Adrijane Prskalo.

Program obilježavanja počeo je u dvorištu župne crkve u Lepenici, a nakon završetka igrokaza “Glasovi iz prošlosti” autora Leonarda Valenta te glazbenog dijela u kojem je sudjelovala vokalna skupina Ad Libitum iz Novog Travnika, uslijedilo je obraćanje ministrice Vlaisavljević koja je predstavila knjigu Adrijane Prskalo. „Uobičajeno, žene ne pišu knjige o nogometnim timovima te je stoga bilo sasvim razumljivo prihvatiti izazov i promovirati ovu knjigu“ istakla je ministrica u uvodnom obraćanju prisutnim gostima.

Riječ je o drugom izdanju nogometnog romana nastalog iz neobjašnjive ljubavi i strasti autorice Prskalo prema engleskom nogometnom klubu Liverpoolu s kojim je odrastala, sazrijevala te odolijevala predrasudama da nogomet nije sfera interesovanja pripadnica nježnijeg spola.

Međutim, u knjizi nije riječ samo o ljubavi prema jednom nogometnom klubu nego i o ljudskim vrijednostima, prijateljstvu, druženju i putovanjima te svemu što je pozitivno, a što sport svakako i treba promovirati.

Inače, program obilježavanja “Dana svete Ane” nastavlja se do 30. 7. 2023. godine.