24 Jula, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević u sklopu Dana svete Ane u Lepenici predstavila knjigu „Nikad nećeš hodati sam“ autorice Adrijane Prskalo

Ministrica Sanja Vlaisavljević prisustvovala je u nedjelju 23.7.2023. godine Danima svete Ane u Lepenici i predstavila knjigu „Nikad nećeš hodati sam“, autorice Adrijane Prskalo.

Program obilježavanja počeo je u dvorištu župne crkve u Lepenici, a nakon završetka igrokaza “Glasovi iz prošlosti” autora Leonarda Valenta te muzičkog dijela u kojem je sudjelovao vokalni sastav Ad Libitum iz Novog Travnika uslijedilo je obraćanje ministrice Vlaisavljević koja je i predstavila knjigu Adrijane Prskalo. „Uobičajeno, žene ne pišu knjige o fudbalskim timovima te je stoga bilo sasvim razumljivo prihvatiti izazov i promovisati ovu knjigu“ istakla je ministrica u uvodnom obraćanju prisutnim gostima.

Riječ je o drugom izdanju fudbalskog romana nastalog iz neobjašnjive ljubavi i strasti autorice Prskalo prema engleskom fudbalskom klubu Liverpoolu s kojim je odrastala, sazrijevala te odolijevala predrasudama da fudbal nije sfera interesovanja pripadnica nježnijeg spola.

Međutim, u knjizi nije riječ samo o ljubavi prema jednom fudbalskom klubu nego i o ljudskim vrijednostima, prijateljstvu, druženju i putovanjima te svemu što je pozitivno, a što sport svakako i treba promovisati.

Inače, program obilježavanja “Dana svete Ane” nastavlja se do 30. 7. 2023. godine.