10 listopada, 2023

Ministarstvo: Prijam za predstavnike Karate kluba „Okinawa“

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika za sport, Adnana Džinde s predstavnicima Karate kluba „Okinawa“, mladim karatistima Hamzom Turuljom, Rijadom Džuhom i Mahirom Džuhom te predsjednikom kluba Asmerom Šetom.

Ministrica je poželjela dobrodošlicu u Federalno ministarstvo kulture i športa predstavnicima Kluba te čestitala na izvrsnim rezultatima iz Tirane s Balkanskog prvenstva za seniore, kao i na prethodnim uspjesima sa svjetskih natjecanja.

Šeta je informirao ministricu o Klubu čiji natjecatelji bilježe sjajne rezultate na međunarodnoj sceni te planovima za predstojeće razdoblje. Ukazao je i na poteškoće s kojima se karate klubovi i sportaši suočavaju s obzirom na to da je od prošle godine ovaj sport privremeno izgubio status olimpijskog športa, a samim time i pravo na novčane nagrade definirane Uredbom o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada športašima, športskim djelatnicima i športskim udrugama iz FBiH za ostvarene vrhunske športske rezultate na međunarodnim natjecanjima.