10 listopada, 2023

Pomoćnik ministrice Adis Salkić sudjelovao na forumu “Youth Forum West Herzegovina”

Pomoćnik ministrice za mlade, Adis Salkić, sudjelovao je na trodnevnom forumu ”Youth Forum West Herzegovina” koji je u organizaciji Ureda za europske integracije Zapadnohercegovačke županije, Međunarodne organizacije za migracije (IOM), Ausrtijske razvojne agencije (ADA) i BH Resilience Initiative (BHRI) održan od 6. do 8. listopada 2023. godine na Blidinju.

Tema Foruma bila je međusobno povezivanje mladih, jačanje suradnje s predstavnicima svih razina vlasti i institucionalna suradnja u svjetlu procesa EU integracija.

Tijekom izlaganja u okviru panela ”Institucionalna potpora za inicijative mladih” pomoćnik Salkić je naglasio da Federalno ministarstvo kulture i športa gradi otvoren odnos prema svim omladinskim udrugama u FBiH te očekuje da će se u narednom razdoblju ta suradnja intenzivirati. Ministarstvo se, istakao je, zalaže za partnerski odnos s omladinskim organizacijama i mladima iz FBiH u cjelini, putem Vijeća mladih FBiH,  kroz proces izrade Strategije za mlade u FBiH koji će početi do kraja ove godine.  Također, Salkić je zahvalio međunarodnim organizacijama u BiH koji programski i financijski daju potporu projektima usmjerenima na poboljšanje položaja mladih u BiH, a posebice je zahvalio Uredu za europske integracije i resornom ministarstvu Vlade ZHŽ-a na organizaciji spomenutog događaja.