10 Oktobra, 2023

Ministarstvo: Prijem za predstavnike Karate kluba „Okinawa“

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je organizovan sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika za sport, Adnana Džinde sa predstavnicima Karate kluba „Okinawa“, mladim karatistima Hamzom Turuljom, Rijadom Džuhom i Mahirom Džuhom te predsjednikom Kluba Asmerom Šetom.

Ministrica je poželjela dobrodošlicu u Federalno ministarstvo kulture i sporta predstavnicima Kluba te čestitala na odličnim rezultatima iz Tirane sa Balkanskog prvenstva za seniore, kao i na prethodnim uspjesima sa svjetskih takmičenja.

Šeta je informisao ministricu o Klubu čiji takmičari bilježe sjajne rezultate na međunarodnoj sceni te planovima za predstojeći period. Ukazao je i na poteškoće sa kojima se karate klubovi i sportisti suočavaju obzirom da je od prošle godine ovaj sport privremeno izgubio status olimpijskog sporta, a samim tim i pravo na novčane nagrade definisane Uredbom o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima.