5 Oktobra, 2023

Potpisan Ugovor za prvu tranšu za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je svečano potpisan Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava u iznosu od 1.600.000,00 KM za prvu tranšu u svrhu izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 353. sjednici, održanoj 9. 3. 2023. godine usvojila Odluku o usvajanju programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Izgradnja bazena Mostar“ u iznosu od osam miliona konvertibilnih maraka i time dala izniman podsticaj sportskoj infrastrukturi.

Ugovor su potpisali federalna ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević i Edin Prašo, direktor Direkcije za izgradnju sportskog centra u Mostaru, koja provodi postupak izgradnje te su zaključili kako je ovo tek jedan od mnogih budućih koraka ka unapređenju i stvaranju uslova za kvalitetnije i uspješnije obavljanje sportskih aktivnosti za naše sportiste, ali i za sve zainteresovane građane i građanke Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo kulture i sporta spremno je implementirati i preostali iznos sredstava u skladu sa dinamikom odvijanja radova na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru.