5 listopada, 2023

Potpisan Ugovor za prvu tranšu za izgradnju Olimpijskog bazena u Mostaru

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je svečano potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u iznosu od 1.600.000,00 KM za prvu tranšu u svrhu izgradnje Olimpijskog bazena u Mostaru. Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na 353. sjednici, održanoj 9. 3. 2023. godine usvojila Odluku o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – Izgradnja bazena Mostar“ u iznosu od 8 milijuna konvertibilnih maraka i time dala izniman poticaj športskoj infrastrukturi.

Ugovor su potpisali federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević i Edin Prašo, ravnatelj Direkcije za izgradnju športskog centra u Mostaru, koja provodi postupak izgradnje te su zaključili kako je ovo tek jedan od mnogih budućih koraka ka unapređenju i stvaranju uvjeta za kvalitetnije i uspješnije obavljanje športskih aktivnosti za naše sportaše, ali i za sve zainteresirane građane i građanke Grada Mostara i cijele Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo kulture i športa spremno je implementirati i preostali iznos sredstava sukladno dinamici odvijanja radova na izgradnji Olimpijskog bazena u Mostaru.