6 lipnja, 2024

Još jedno veselo druženje na Šetnici kulture: Ove se srijede predstavila Mješovita srednja škola NORDBAT 2 iz Vareša

Na Šetnicu kulture ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i športa jučer su putevi, mreže i veze doveli učenike Mješovite srednje škole NORDBAT 2 iz Vareša, ali i učenike OŠ Vareš da nam pokažu kako njeguju i čuvaju našu baštinu. 

Damir Bunoza, savjetnik ministrice, u pozdravnom je obraćanju poželio dobrodošlicu vrijednim i talentiranim učenicima ove škole ali i vrijednim profesorima koji kod mladih bude interes i ljubav za baštinu Bosne i Hercegovine. Također je istakao je da je MSŠ NORDBAT iz Vareše škola koja već više od deset godina sudjeluje u programu „Mladi i nasljeđe“ i osvaja nagrade na natjecanjima.

Gosti su tako jučer na Šetnici kulture uživali u glazbi i pjesmama mladih tamburaša Tamburaškog orkestra iz Vareša, te u izložbi ručnih radova i izložbi slika učenica Antonele Babić i Adne Begić. Program predstavljanja osmislili su profesori ove škole, Lara Brđanović i Igor Hinger, a kroz bogati program vodila nas je učenica Ajna Zukan.

Antonele Babić, učenica II. razreda ove škole na prošlogodišnjem je natjecanju „Mladi i nasljeđe“ osvojila nagradu za likovni rad Most u Varešu. Tehniku pirografija Antonela je izvela na Šetnici kulture, te je svoj novi rad, koji predstavlja simbol Dana europskog nasljeđa, poklonila ministrici Sanji Vlaisavljević.