6 Juna, 2024

Još jedno veselo druženje na Šetnici kulture: Ove se srijede predstavila Mješovita srednja škola NORDBAT 2 iz Vareša

Na Šetnicu kulture ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i sporta jučer su putevi, mreže i veze doveli učenike Mješovite srednje škole NORDBAT 2 iz Vareša, ali i učenike OŠ Vareš da nam pokažu kako njeguju i čuvaju našu baštinu. 

Damir Bunoza, savjetnik ministrice, u pozdravnom je obraćanju poželio dobrodošlicu vrijednim i talentovanim učenicima ove škole ali i vrijednim profesorima koji kod mladih bude interes i ljubav za baštinu Bosne i Hercegovine. Također je istakao je da je MSŠ NORDBAT iz Vareše škola koja već više od deset godina učestvuje u programu „Mladi i naslijeđe“ i osvaja nagrade na takmičenjima.

Gosti su tako jučer na Šetnici kulture uživali u muzici i pjesmama mladih tamburaša Tamburaškog orkestra iz Vareša, te u izložbi ručnih radova i izložbi slika učenica Antonele Babić i Adne Begić. Program predstavljanja osmislili su profesori ove škole, Lara Brđanović i Igor Hinger, a kroz bogati program vodila nas je učenica Ajna Zukan.

Antonele Babić, učenica II razreda ove škole na prošlogodišnjem je takmičenju „Mladi i naslijeđe“ osvojila nagradu za likovni rad Most u Varešu. Tehniku pirografija Antonela je izvela na Šetnici kulture, te je svoj novi rad, koji predstavlja simbol Dana evropskog naslijeđa, poklonila ministrici Sanji Vlaisavljević.