27 lipnja, 2024

Sastanak predstavnika Međukulturnog vijeća Bosne i Hercegovine s federalnom ministricom kulture i športa

Federalna ministrica kulture i športa Sanja Vlaisavljević održala je danas sastanak s predstavnicima Međukulturnog vijeća Bosne i Hercegovine. Na sastanku su sudjelovali Nikola Čiča, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak”, Sanjin Kodrić, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod”; Nazif Salčin, generalni tajnik Bošnjačke zajednice kulture „Preporod”, Dejan Garić, predsjednik Upravnog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta” i Elma Softić Kaunitz, generalna tajnica Jevrejskog kulturno-prosvjetnog i humanitarnog društva „La Benevolencija”. Sastanku su također nazočile Mirela Milićević Šečić, pomoćnica za kulturu i Sanja Arnautović, stručna savjetnica za ustanove i udruge u području kulture.

 Na sastanku se razgovaralo o budućim projektima i programima temeljnih kulturnih organizacija u Bosni i Hercegovini, načinu njihovog financiranja, te rješavanju statusnih pitanja ovih društava. Ministrica Vlaisavljević istaknula je značaj ovih organizacija kao čuvara bogate kulturne baštine i tradicije naroda Bosne i Hercegovine te naglasila kako će Ministarstvo nastaviti pružati potporu u njihovom financiranju.

Također je upućena zajednička poruka o značaju podržavanja projekata koji promiču njegovanje kulturne raznolikosti Bosne i Hercegovine, uz puno poštivanje osobitosti svakog od kulturnih i nacionalnih identiteta u zemlji.

„Potpora ovim organizacijama nužna je kako bi se očuvala i promovirala kulturna baština svih naroda u Bosni i Hercegovini. Nastavit ćemo raditi na jačanju međukulturne suradnje i razumijevanja,“ naglasila je ministrica Vlaisavljević.