7 ožujka, 2024

Predstavnici mostarskog Judo kluba „Herceg“ u posjetu Federalnom ministarstvu kulture i športa

Federalno ministarstvo kulture i športa danas su posjetili predstavnici Judo kluba „Herceg“ iz Mostara, Marko Zrimšek i Mile Brkić.

Zahvalivši se najprije na, u najkraćem mogućem roku, upriličenom prijamu, gosti iz Mostara su ministrici Sanji Vlaisavljević i pomoćniku ministrice za šport, Adnanu Džindi, prezentirali aktivnosti Kluba, ali i izvrsne ostvarene rezultate u proteklom razdoblju, kako na domaćoj, tako i na svjetskoj judo sceni. Naime, kada je riječ o kadetskim i juniorskim natjecanjima, u redovima kluba „Herceg“, s ponosom su istakli Zrimšek i Brkić, imaju čak devet osvojenih medalja i pet različitih osvajača s europskih kupova, odnosno najviše rangiranih svjetskih turnira.

Gosti su informirali ministricu o kalendaru planiranih natjecanja u 2024. godini, te, za Klub, ali i BiH važnom sudjelovanju sportaša na Europskom i Svjetskom judo prvenstvu. Također su naglasili da je današnji susret prvi u ovom Ministarstvu, na čemu su iznimno zahvalni.

Ministrica je gostima poželjela dobrodošlicu, naglasivši da su vrata ove institucije za njih uvijek otvorena, te da, sukladno mogućnostima, mogu računati na potporu  Ministarstva u realiziranju ovih iznimno važnih natjecanja.