7 Marta, 2024

Predstavnici mostarskog Judo kluba „Herceg“ u posjeti Federalnom ministarstvu kulture i sporta

Federalno ministarstvo kulture i sporta danas su posjetili predstavnici Judo kluba „Herceg“ iz Mostara, Marko Zrimšek i Mile Brkić.

Zahvalivši se najprije na, u najkraćem mogućem roku, upriličenom prijemu, gosti iz Mostara su ministrici Sanji Vlaisavljević i pomoćniku ministrice za sport, Adnanu Džindi, prezentovali aktivnosti kluba, ali i izvrsne ostvarene rezultate u proteklom periodu, kako na domaćoj, tako i na svjetskoj judo sceni. Naime, kada je riječ o kadetskim i juniorskim takmičenjima, u redovima kluba „Herceg“, s ponosom su istakli Zrimšek i Brkić, imaju čak devet osvojenih medalja i pet različitih osvajača s evropskih kupova, odnosno najviše rangiranih svjetskih turnira.

Gosti su informisali ministricu o kalendaru planiranih takmičenja u 2024. godini, te, za klub, ali i BiH važnom učestvovanju sportista na Evropskom i Svjetskom judo prvenstvu. Također su naglasili da je današnji susret prvi u ovom Ministarstvu, na čemu su iznimno zahvalni.

Ministrica je gostima poželjela dobrodošlicu, naglasivši da su vrata ove institucije za njih uvijek otvorena, te da, u skladu s mogućnostima, mogu računati na podršku  Ministarstva u realizovanju ovih iznimno važnih takmičenja.