1 studenoga, 2023

Organizirana regionalna konferencija „EU Integracijski Forum“

Transparency International u Bosni i Hercegovini je uz financijsku podršku Švedske jučer, 31. listopada 2023. godine, u hotelu Novotel Bristol Sarajevo, održao regionalnu konferenciju pod nazivom „EU Integracijski Forum“. Cilj „EU Integracijskog Foruma“ bio je otvoriti debatu o pitanjima i izazovima ubrzanog procesa integriranja zemalja Zapadnog Balkana u punopravno članstvo Europske unije, u kojem se i Bosna i Hercegovina susreće s nizom izazova.

Izlaganja na Forumu imali su stručnjaci iz oblasti vladavine prava i pristupanja Europskoj uniji, između ostalih, ministrica za Europske integracije u Vladi Crne Gore Jovana Marović, profesor s Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak, predsjednik Međunarodnog savjetodavnog odbora beogradskog Centra za bezbjedonosnu politiku Srđan Cvijić te sudac Apelacionog suda u Beogradu, Miodrag Majić.

Nakon tri tematska panela zaključeno je kako je, bez obzira na sve poteškoće, punopravno članstvo u Europskoj uniji jedina vizija zajedničke budućnosti za građanke i građane regije.

Forumu je ispred Federalnog ministarstva kulture i športa prisustvovala djelatnica Bjanka Alajbegović.