14 srpnja, 2023

OBAVIJEST: Odabir predstavnika iz Federacije Bosne i Hercegovine za 60. Venecijansko bijenale suvremene umjetnosti 2024. godine

14.07. 2023.godine

 

 

OBAVIJEST

 

Odabir predstavnika iz Federacije Bosne i Hercegovine

  za 60. Venecijansko bijenale suvremene umjetnosti 2024. godine

 

 

Federalno ministarstvo kulture i športa provelo je proceduru odabira prijedloga projekta, povjerenika i institucije organizatora projekta iz Federacije Bosne i Hercegovine, za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na Bijenalu suvremene umjetnosti u Veneciji 2024. godine, sukladno Protokolu o modelu sudjelovanja Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti za razdoblje 2017. – 2019. godine, koji je potpisalo Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalno ministarstvo kulture i športa i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Stručno Povjerenstvo za odabir prijedloga projekta, povjerenika i institucije iz Federacije  Bosne i Hercegovine za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na 60. Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti  2024. godine, odabrala je Projekt  Sveučilišne galerije Sveučilišta u Mostaru pod nazivom: „Mjera mora“,  umjetnika Stjepana Skoke i Komesara i kustosa Marina Ivanovića.

Venecijansko bijenale, više od jednog stoljeća je najprestižnije, najdugovječnije i međunarodno najvidljivije mjesto globalnog susreta umjetnika, kustosa, publike, teoretičara, muzealaca i kritičara suvremene umjetnosti.

60. Venecijansko bijenale suvremene umjetnosti održat će se u razdoblju od travnja do studenog 2024. godine.