17 srpnja, 2023

Tomislavgrad: Ministrica Sanja Vlaisavljević nazočila reviji tradicijske odjeće i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske

Ministrica Sanja Vlaisavljević bila je gošća desete, jubilarne Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske koju je u Tomislavgradu, u petak, 14.7.2023. godine organizirala Udruga za očuvanje i promociju hrvatske tradicionalne kulture u Bosni i Hercegovini “Stećak” u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika.

Prema izboru stručnog žirija titulu najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske ponijela je Mona Bandov iz SAD-a, podrijetlom iz okolice Livna. Prvom pratiljom proglašena je Giulia Verdat iz Italije, dok je lentu druge pratilje ponijela Malina Nadinić iz Argentine.

Priznanje i prigodne nagrade – replike tradicijskoga nakita i torbice, pobjednicama su uručili ministrica Sanja Vlaisavljević, zamjenik državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Dario Magdić i predsjednik Vlade Kantona 10 Ivan Vukadin.