18 rujna, 2023

Ministrica Vlaisavljević s ministrom Edinom Fortom i ravnateljem Sarajevske filharmonije Vedranom Tuce o povezivanju kulturnih djelatnika i prijatelja kulture u cijeloj BiH

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se 15. 9. 2023. godine u Ministarstvu s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edinom Fortom i ravnateljem Sarajevske filharmonije, Vedranom Tuce. Na sastanku je sudjelovao i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza.

Ravnatelj Sarajevske filharmonije, Vedran Tuce naglasio je da ga raduje dobra suradnja s Ministarstvom koja će, kako je naveo, “u predstojećem razdobolju, iznjedriti brojne zajedničke projekte”.

Tema razgovora bila je razmjena ideja o mogućnostima povezivanja institucija kulture i kulturnih projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine kroz zajedničke aktivnosti, ali i o obvezama institucija svih razina, u pogledu njihovog osnaživanja što u konačnici donosi kvalitetnije kulturne sadržaje i repertoare koji će biti dostupni brojnijoj publici.

Akteri današnjeg sastanka zaključili su da svi građani nisu u mogućnosti doći u najznačajnije bosanskohercegovačke institucije kulture, ali kultura može doći do svih njih i to će biti jedan od načina na koji će u budućnosti djelovati Ministarstvo, kroz brojne aktivnosti i projekte, a u tomu će mu se, sigurni smo, rado pridružiti i brojni kulturni djelatnici i prijatelji kulture, zaključak je ministrice Vlaisavljević.