18 Septembra, 2023

Ministrica Vlaisavljević sa ministrom Edinom Fortom i direktorom Sarajevske filharmonije Vedranom Tuce o povezivanju kulturnih djelatnika i prijatelja kulture u cijeloj BiH

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se 15. 9. 2023. godine u Ministarstvu s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, Edinom Fortom i direktorom Sarajevske filharmonije, Vedranom Tuce. Na sastanku je učestvovao i savjetnik ministrice za organizaciju i strateško planiranje u oblasti kulture, Damir Bunoza.

Direktor Sarajevske filharmonije, Vedran Tuce, naglasio je da ga raduje dobra saradnja sa Ministarstvom koja će, kako je naveo, “u predstojećem periodu iznjedriti brojne zajedničke projekte”.

Tema razgovora bila je razmjena ideja o mogućnostima povezivanja institucija kulture i kulturnih projekata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine kroz zajedničke aktivnosti, ali i o obavezama institucija svih nivoa, u pogledu njihovog osnaživanja što u konačnici donosi kvalitetnije kulturne sadržaje i repertoare koji će biti dostupni brojnijoj publici.

Akteri današnjeg sastanka zaključili su da svi građani nisu u mogućnosti doći u najvažnije bosanskohercegovačke institucije kulture, ali kultura može doći do svih njih i to će biti jedan od načina na koji će u budućnosti djelovati Ministarstvo, kroz brojne aktivnosti i projekte, a u tome će mu se, sigurni smo, rado pridružiti i brojni kulturni djelatnici i prijatelji kulture, zaključak je ministrice Vlaisavljević.