6 ožujka, 2024

Ministrica Vlaisavljević i predstavnice Udruga „Mali heroji“ i „Ambasadori olimpijskih planina“ o inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u kulturne i športske aktivnosti

U Ministarstvu je organiziran sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević s predstavnicama udruga „Mladi heroji“ i „Ambasadori olimpijskih planina“, Amrom Bubicom i Selmom Bojičić.

Tema sastanka bila je  ideja o suradnji spomenutih udruga s Ministarstvom, s ciljem uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u športske aktivnosti prilagođene njihovim potrebama, što je u praksi, kako su istakle gošće, pokazalo pozitivne učinke. Namjera zajedničkih projekata je kroz različit spektar aktivnosti djeci s poteškoćama u razvoju, ali i njihovim obiteljima pomoći da „otkriju osnažujuću i iscjeljujuću moć fizičke aktivnosti“, istakle su Bubica i Bojičić.

Ministrica Vlaisavljević ukazala je na važnost uključivanja djece s poteškoćama u razvoju u sve aspekte društvenog života, te istakla spremnost Federalnog ministarstva kulture i športa da u tom procesu, sukladno mogućnostima, pruži punu potporu.

Djeca treba da su centar zbivanja i sudjeluju u promjenama uvjeta života, a nadležne institucije treba da daju punu potporu tim promjenama.