6 ožujka, 2024

Ministarstvo: Sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i predstavnika Oplimpijskog komiteta BiH, Izeta Rađe i Saida Fazlagića

Ministrica Sanja Vlaisavljević i pomoćnik ministrice u Sektoru za šport, Adnan Džindo sastali su se danas s predstavnicima Olimpijskog komiteta BiH, predsjednikom Komiteta, Izetom Rađom i generalnim tajnikom, Saidom Fazlagićem.

Bila je ovo prigoda da predstavnici krovne institucije bosanskohercegovačkog športa, predstave ministrici dosadašnje aktivnosti i projekte Komiteta, ali i planove u izazovnoj olimpijskoj godini.

Pored sudjelovanja na brojnim športskim natjecanjima, Rađo i Fazlagić informirali su ministricu da Olimpijski komitet BiH realizira brojne druge projekte potpore športašima, trenerima, unapređenja menadžmenta i promidžbe olimpijskih vrijednosti, te prezentirali godišnje prihode iz različitih izvora u cilju transparentnijeg informiranja Ministarstva i javnosti o sufinanciranju različitih projekata i potreba najboljih bosanskohercegovačkih športaša, ali i onih koji to tek žele postati.

Ministrica Vlaisavljević poželjela je predstavnicima Komiteta dobrodošlicu u Ministarstvo, te pozdravila ideju transparentnosti, koju i Ministarstvo kontinuirano propagira. U cilju dobre konstruktivne suradnje Federalnog ministarstva kulture i športa i Olimpijskog komiteta BiH dogovoreni su zajednički projekti s ciljem unapređenja športa u BiH, za što je u konačnici, zaključeno je, nužno napraviti sustavna rješenja, u kojima su istinski spremni sudjelovati i Ministarstvo i Olimpijski komitet BiH.