6 Marta, 2024

Ministarstvo: Sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i predstavnika Oplimpijskog komiteta BiH, Izeta Rađe i Saida Fazlagića

Ministrica Sanja Vlaisavljević i pomoćnik ministrice u Sektoru za sport, Adnan Džindo sastali su se s predstavnicima Olimpijskog komiteta BiH, predsjednikom Komiteta, Izetom Rađom i generalnim sekretarom, Saidom Fazlagićem.

Bila je ovo prilika da predstavnici krovne istitucije bosanskohercegovačkog sporta, predstave ministrici dosadašnje aktivnosti i projekte Komiteta, ali i planove u, izazovnoj, olimpijskoj godini.

Pored učestvovanja na brojnim sportskim takmičenjima, Rađo i Fazlagić informisali su ministricu da Olimpijski komitet BiH realizuje brojne druge projekte podrške sportistima, trenerima, unapređenja menadžmenta i promocije olimpijskih vrijednosti, te prezentovali godišnje prihode iz različitih izvora u cilju transparentnijeg informisanja Ministarstva i javnosti o sufinansiranju različitih projekata i potreba najboljih bosanskohercegovačkih sportista, ali i onih koji to tek žele postati.

Ministrica Vlaisavljević poželjela je predstavnicima Komiteta dobrodošlicu u Ministarstvo, te pozdravila ideju transparentnosti, koju i Ministarstvo kontinuirano propagira. U cilju dobre konstruktivne suradnje Federalnog ministarstva kulture i športa i Olimpijskog komiteta BiH dogovoreni su zajednički projekti s ciljem unapređenja športa u BiH, za što je u konačnici, zaključeno je, nužno napraviti sustavna rješenja, u kojima su istinski spremni sudjelovati i Ministarstvo i Olimpijski komitet BiH.