22 lipnja, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević s predstavnicima Karate kluba „Ippon“

Federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević, primila je danas u svom uredu predstavnike Karate kluba „Ippon“, natjecateljice Nejru i Eminu Sipović, te trenera Zijada Sipovića.

Pored ministrice Vlaisavljević, na sastanku su u ime Ministarstva sudjelovali pomoćnik ministrice za šport, Adnan Džindo i predstojnica Ureda ministrice, Anita Vlašić.

Predstavnici Kluba „Ippon“ upoznali su ministricu Vlaisavljević s vrhunskim športskim rezultatima koje su ostvarile ove mlade natjecateljice, s posebnim naglaskom na osvojenoj zlatnoj medalji Nejre Sipović na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke, te srebrnoj medalji Emine Sipović  na Europskom prvenstvu za juniorke.

Nadalje, ministrica je upoznata s potrebom izmjene Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportašima, športskim djelatnicima i športskim udrugama iz Federaciju BiH za ostvarene vrhunske športske rezultate na međunarodnim natjecanjima u dijelu vrednovanja i izjednačavanja karatea s drugim športovima iz obitelji olimpijskih športova, pri čemu je ministrica iskazala spremnost da Federalno ministarstvo kulture i športa inicira izmjene navedene Uredbe.

Ministrica je također prepoznala značaj ostvarenih rezultata u ovoj godini, te nužnosti  odlaska na predstojeća natjecanja, iskazavši spremnost na pružanje potpore natjecateljicama.