22 Juna, 2023

Ministrica Sanja Vlaisavljević sa predstavnicima Karate kluba „Ippon“

Federalna ministrica kulture i sporta, Sanja Vlaisavljević, primila je danas u svom kabinetu predstavnike Karate kluba „Ippon“, takmičarke Nejru i Eminu Sipović, te trenera Zijada Sipovića.

Pored ministrice Vlaisavljević, na sastanku su u ime Ministarstva učestvovali pomoćnik ministrice za sport, Adnan Džindo i šefica Kabineta ministrice, Anita Vlašić.

Predstavnici Kluba „Ippon“ upoznali su ministricu Vlaisavljević s vrhunskim sportskim rezultatima koje su ostvarile ove mlade takmičarke, s posebnim naglaskom na osvojenoj zlatnoj medalji Nejre Sipović na Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke, te srebrnoj medalji Emine Sipović na Evropskom prvenstvu za juniorke.

Nadalje, ministrica je upoznata s potrebom izmjene Uredbe o određivanju kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije BiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima u dijelu vrednovanja i izjednačavanja karatea s drugim sportovima iz porodice olimpijskih sportova, pri čemu je ministrica iskazala spremnost da Federalno ministarstvo kulture i sporta inicira izmjene navedene Uredbe.

Ministrica je također prepoznala značaj ostvarenih rezultata u ovoj godini, te potrebe odlaska na predstojeća takmičenja, iskazavši spremnost na pružanje podrške takmičarkama.