11 prosinca, 2023

Inicijativa za izmjenu Uredbe o nagrađivanju vrhunskih športista FBiH: Sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika ministrice Adnana Džinde s predstavnikom delegacije Karate saveza FBiH

U Federalnom ministarstvu kulture i športa 8. 12. 2023. godine organiziran je sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika ministrice u Sektoru za šport, Adnana Džinde s predstavnikom delegacije Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Mujom Gec.

Tema sastanka je bila pokretanje inicijative za promjenu Uredbe o određivanju Kriterija za dodjeljivanje nagrada športistima, športskim radnicima i športskim udruženjima iz Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske športske rezultate na međunarodnim natjecanjima.

Gec je iznio razloge i argumente promjene Uredbe koja će imati za cilj nagrađivanje športista koji predstavljaju karate. Naveo je da bi se promjenom Uredbe stvorio pravedniji sistem nagrađivanja za športiste iz neolimpijskih športova koji ostvaruju značajne rezultate na međunarodnim natjecanjima, a koje organizira Olimpijski komitet BiH.

Ministrica  Vlaisavljević i pomoćnik Džindo su izrazili podršku za pokretanje ove inicijative i najavili kako će se u narednom razdoblju pronaći mogućnost za pokretanje izmjene i dopune Uredbe.