11 Decembra, 2023

Inicijativa za izmjenu Uredbe o nagrađivanju vrhunskih sportista FBiH: Sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika ministrice Adnana Džinde s predstavnikom delegacije Karate saveza FBiH

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta 8. 12. 2023. godine organiziran je sastanak ministrice Sanje Vlaisavljević i pomoćnika ministrice u Sektoru za sport, Adnana Džinde s predstavnikom delegacije Karate saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Mujom Gec.

Tema sastanka je bila pokretanje inicijative za promjenu Uredbe o određivanju Kriterija za dodjeljivanje nagrada sportistima, sportskim radnicima i sportskim udruženjima iz Federacije Bosne i Hercegovine za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima.

Gec je iznio razloge i argumente promjene Uredbe koja će imati za cilj nagrađivanje sportista koji predstavljaju karate. Naveo je da bi se promjenom Uredbe stvorio pravedniji sistem nagrađivanja za sportiste iz neolimpijskih sportova koji ostvaruju značajne rezultate na međunarodnim takmičenjima, a koje organizira Olimpijski komitet BiH.

Ministrica  Vlaisavljević i pomoćnik Džindo su izrazili podršku za pokretanje pomenute inicijative i najavili kako će se u narednom razdoblju pronaći mogućnost za pokretanje izmjene i dopune Uredbe.