7 ožujka, 2024

Drugi sastanak Radne skupine za izradu Strategije za mlade FBiH: Utvrđivani strateški ciljevi i mjere koje će biti sadržane u Strateškoj platformi

Radna skupina za izradu Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine održala je 6. ožujka 2024. godine drugi radni sastanak u Sarajevu. Na sastanku su utvrđivani strateški ciljevi i mjere koji će biti sadržani u Strateškoj platformi.

Od prvog sastanka, održanog 25. siječnja 2024. godine, Radna grupa, podijeljena prema sedam tematskih oblasti (zapošljavanje, rad i poduzetništvo, obrazovanje, socijalna skrb, omladinski aktivizam, zdravstvo, sigurnost, kultura, šport, turizam i ekologija), intenzivno je radila na utvrđivanju Strateške platforme. koja će biti dovršena do kraja ožujka.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i športa, Odluku o izradi Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine, u čijem radu sudjeluje devetnaest federalnih institucija, te predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH uz stručno-konzultantsku potporu Instituta za razvoj mladih ”Kult”.