7 Marta, 2024

Drugi sastanak Radne grupe za izradu Strategije za mlade FBiH: Utvrđivani strateški ciljevi i mjere koje će biti sadržane u Strateškoj platformi

Radna grupa za izradu Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine, 6. 3. 2024. godine održala je drugi radni sastanak u Sarajevu. Na sastanku su utvđivani strateški ciljevi i mjere koje će biti sadržane u Strateškoj platformi.

Od prvog sastanka, održanog 25. 1. 2024. godine Radna grupa podijeljena prema sedam tematskih oblasti (zapošljavanje, rad i poduzetništvo, obrazovanje, socijalna briga, omladinski aktivizam, zdravstvo, sigurnost, kultura, sport, turizam i ekologija) intenzivno je radila na utvrđivanju Strateške platforme koja će biti dovršena do kraja ožujka.

Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela Odluku o izradi Strategije za mlade Federacije BiH do 2027. godine u čijem radu sudjeluje devetnaest federalnih institucija, te predstavnici Vijeća mladih Federacije BiH uz stručno-konsultantsku podršku Instituta za razvoj mladih ”Kult”.