5 lipnja, 2023

Dino Mujkić ministrici Sanji Vlaisavljević predstavio rad Udruge „Sarajevo susret kultura”

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s Dinom Mujkićem, predsjednikom Udruge građana „Sarajevo susret kultura“.

Mujkić je ovom prigodom informirao ministricu Vlaisavljević o radu Udruge utemeljene 2012. godina s ciljem promocije Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao centra različitih kultura te poboljšanja turističke ponude kroz približavanje kulturnog i turističkog sektora kako bi se stvorile nove ponude kulturnog turizma.

Bilo je govora o ranijim projektima Udruge te planovima za predstojeće razdoblje, a Mujkić je naglasio kako se nada uspješnoj suradnji Ministarstva i Udruge i u narednom periodu.

Ministrica Vlaisavljević istakla je kako je Federalno ministarstvo kulture i športa otvoreno za sve kvalitetne projekte te da se moramo okrenuti promoviranju zajedničkih vrijednosti u Bosni i Hercegovini. Mišljenja je kako bi Ministarstvo, pored ostalog, trebalo biti i most koji spaja sve one koji su involvirani u kulturu, te dodala da se mnogo više treba okrenuti susretu kultura u Bosni i Hercegovini kako bi se umanjio potencijalni otpor prema drugom i drugačijem s ciljem otklanjanja predrasuda.

Zaključeno je da ideja za zajedničke aktivnosti ima te da je Ministarstvo uvijek tu da da potporu dobroj ideji te prati njenu realizaciju.