5 Juna, 2023

Dino Mujkić ministrici Sanji Vlaisavljević predstavio rad Udruženja „Sarajevo susret kultura”

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s Dinom Mujkićem, predsjednikom Udruženja građana „Sarajevo susret kultura“.

Mujkić je ovom prilikom informirao ministricu Vlaisavljević o radu Udruženja utemeljenog 2012. godina s ciljem promocije Sarajeva i Bosne i Hercegovine kao centra različitih kultura te poboljšanja turističke ponude kroz približavanje kulturnog i turističkog sektora kako bi se stvorile nove ponude kulturnog turizma.

Bilo je govora o ranijim projektima Udruženja te planovima za predstojeće razdoblje, a Mujkić je naglasio kako se nada uspješnoj saradnji Ministarstva i Udruženja i u narednom periodu.

Ministrica Vlaisavljević istakla je kako je Federalno ministarstvo kulture i sporta otvoreno za sve kvalitetne projekte te da se moramo okrenuti promoviranju zajedničkih vrijednosti u Bosni i Hercegovini. Mišljenja je kako bi Ministarstvo, pored ostalog, trebalo biti i most koji spaja sve one koji su involvirani u kulturu, te dodala da se mnogo više treba okrenuti susretu kultura u Bosni i Hercegovini kako bi se umanjio potencijalni otpor prema drugom i drugačijem s ciljem otklanjanja predrasuda.

Zaključeno je da ideja za zajedničke aktivnosti ima te da je Ministarstvo uvijek tu da podrži dobru ideju te prati njenu realizaciju.