6 srpnja, 2023

Antologija VERSschmuggel/„Krijumčarenje stihova“ u kojoj je zastupljena poezija djelatnice Federalnog ministarstva kulture i športa Bjanke Alajbegović predstavljena u okviru 8. Međunarodnog festivala književnosti Bookstan

Na prijedlog PEN centra BiH Almin Kaplan i Bjanka Alajbegović bili su gosti 23. Berlinskog festivala poezije u lipnju 2022. godine i sudionici trodnevne radionice prevođenja stihova u Kući poezije. Zajedno s pjesnikinjama i pjesnicima iz regije Martinom Vidaić, Alenom Brlekom, Mašom Seničić, Bojanom Vasićem, Janom Radičević i Nikolom Ćorcem prevodili su poeziju kolegica i kolega iz Švicarske, Austrije i Njemačke, te je kao rezultat zajedničkog rada nastala dvojezična antologija VERSschmuggel/„Krijumčarenje stihova“ u izdanju Das Wunderhorn Verlag iz Hajdelberga, a uredili su je Slađana Štrunk, Aleksandar Gumc i Tomas Volfart.

Knjigu su danas u okviru 8. Međunarodnog festivala književnosti Bookstan predstavili Adisa Bašić, Sascha Garzetti, Almin Kaplan i Bjanka Alajbegović.