20 svibnja, 2024

Novi javni poziv za akciju Young european Heritage Makers (Mladi kreatori europske baštine) za 2024. godinu

Organizacijski tim Dana europskog nasljeđa sa zadovoljstvom informira zainteresirane korisnike da je objavljen novi javni poziv za akciju Young european Heritage Makers (Mladi kreatori europske baštine), kao i Vodič za koordinatore i mentore.

Young european Heritage Makers je poseban program u okviru manifestacije Dani europskog nasljeđa koji predstavlja mogućnost za mlade ljude da se aktivno uključe i promoviraju svoju lokalnu kulturne i povijesne znamenitosti. Program se odnosi na priče koje mladi ljudi mogu istražiti i predstaviti kroz fotografiju, video, likovno djelo ili pisano svjedočanstvo.

Uloga mentora (učitelja, knjižničara, muzejskih timova, itd.) jeste da uokvire aktivnost, ne da interveniraju u proces nastanka i istraživanja nasljeđa koji će voditi mladi kreatori.

Aplikacijski obrazac će biti dostupan od 1. rujna na mrežnoj stranici Dana europskog nasljeđa: https://www.europeanheritagedays.com/

Podsjećamo, centralna tema ovogodišnjih Dana europskog nasljeđa je „Putevi, mreže, veze“. Za sva dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti na e-mail adresu: Sergei.Bazarya@coe.int