20 svibnja, 2024

Srijeda na šetnici kulture: Učenici i nastavnici Osnovne škole Kiseljak 1 iz Bilalovca u programu obilježavanja “Dana europskog naslijeđa 2024.”

DANI EUROPSKOG NASLJEĐA 2024.

„Putevi, veze i mreže” 

22. 5 .2024. godine u 13 sati

 

„Draga mama, hvala ti što si mi otvorila vrata u svijet našeg nasljieđa. Moja ljubav prema historiji, prema kulturi i tradiciji još je veća. Obećavam da ću je čuvati i truditi se da raste, ne samo u meni već i generacijama koje dolaze.“ rečenice su literarnog rada učenice Sarah Kadić, iz Osnove škole Kiseljak 1 iz Bilalovca, za koji je dobila nagradu na prošlogodišnjem natječaju Mladi i naslijeđe „Živa baština“, a koji je organiziralo Federalno ministarstva kulture i športa. Za literarni rad nagrađena je i učenica Irma Đino dok je u kategoriji likovnog rada nagrađena učenica Ajša Vrbić za crtež „Mostar“.

Inspirirani riječima i djelima učenica iz Osnovne škole Kiseljak 1 iz Bilalovca, pozvali smo školu i njene učenike da nam se u srijedu, 22. 5. 2024. godine u 13 sati, predstave na otvorenoj šetnici kulture u sklopu obilježavanja tradicionalne manifestacije „Dani europskog nasljeđa 2024.“

Pozivamo vas da dolaskom podržite sudionike, da razvijete mreže prijateljstva i otkrijete ljepotu europske kulturne baštine kroz glazbeni, umjetnički i scenski program.