24 listopada, 2023

Predstavnici Sektora za mlade Federalnog ministarstva kulture i športa na sastanku s predstavnicama Instituta za razvoj mladih “KULT”: Razgovarano o certificiranju službenika za mlade i izradi Federalne strategije za mlade

U Federalnom ministarstvu kulture i športa danas je održan sastanak pomoćnika ministrice Adisa Salkića i svih djelatnika Sektora za mlade s predstavnicama Instituta za razvoj mladih ”KULT”, voditeljicom Odjela za rad s mladima Katarinom Vučković i voditeljicom Odjela za razvoj politika prema mladima, Jasminom Banjalučkić.

Tema sastanka bila je nastavak suradnje Federalnog ministarstva kulture i športa s Institutom “Kult” vezano za obuku i certificiranje službenika za mlade te izradu Federalne strategije za mlade.

Certificiranje službenika za mlade, kao jedna od primarnih obveza Ministarstva, provodi se u suradnji s Institutom “Kult” dugi niz godina. Dogovoreno je da se i ove godine pokrene procedura obuke službenika, a da će se Federalno ministarstvo kulture i športa značajnije uključiti tijekom cjelokupnog procesa edukacije.

Prisutni su informirani da je Federalno ministarstvo kulture i športa uputilo na usvajanje Vladi FBiH Odluku o izradi Federalne strategije za mlade. Po donošenju ove odluke,  Ministarstvo će u suradnji s Institutom “Kult”, intenzivirati aktivnosti kako bi se na vrijeme pripremile sve aktivnosti neophodne za izradu Strategije.

Na sastanku su razmatrane i druge inicijative u vidu bolje suradnje Ministarstva i Instituta u nadolazećim zajedničkim projektima.