24 Oktobra, 2023

Predstavnici Sektora za mlade Federalnog ministarstva kulture i sporta na sastanku sa predstavnicima Instituta za razvoj mladih “KULT”: Razgovarano o certificiranju službenika za mlade i izradi Federalne strategije za mlade

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je održan sastanak pomoćnika ministrice Adisa Salkića i svih zaposlenika Sektora za mlade s predstavnicama Instituta za razvoj mladih ”KULT”, voditeljicom Odjela za rad s mladima Katarinom Vučković i voditeljicom Odjela za razvoj politika prema mladima, Jasminom Banjalučkić.

Tema sastanka bila je nastavak saradnje Federalnog ministarstva kulture i sporta sa Institutom Kult vezano za obuku i certificiranje službenika za mlade te izradu Federalne strategije za mlade.

Certificiranje službenika za mlade, kao jedna od primarnih obaveza Ministarstva, provodi se u saradnji sa Institutom Kult dugi niz godina. Dogovoreno je da se i ove godine pokrene procedura obuke službenika, a da će se Federalno ministarstvo kulture i sporta značajnije uključiti tokom cjelokupnog procesa edukacije.

Prisutni su informirani da je Federalno ministarstvo kulture i sporta uputilo na usvajanje Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Odluku o izradi Federalne strategije za mlade. Po donošenju ove odluke,  Ministarstvo će u saradnji sa Institutom Kult, intenzivirati aktivnosti kako bi se na vrijeme pripremile sve aktivnosti neophodne za izradu Strategije.

Na sastanku su razmatrane i druge inicijative u vidu bolje saradnje Ministarstva i Instituta u nadolazećim zajedničkim projektima.