15 Novembra, 2023

Šetnica Obala Maka Dizdara: Svečani doček Ministarstva za našeg zlatnog dječaka, Ismaila Barlova

Federalno ministarstvo kulture i sporta, organiziralo je danas, u sklopu programa obilježavanja „Dana evropskog naslijeđa“, doček za našeg sjajnog paraplivačkog reprezentativca, Ismaila Barlova na šetnici ispred zgrade Ministarstva, nakon osvojene zlatne medalje na Mitingu Svjetske serije u paraplivanju, u Kairu, u Egiptu.

Ismail Barlov, naš dvanaestogodišnji dragulj, najmlađi je sportista u Bosni i Hercegovini koji je ostvario normu za Olimpijadu u Parizu naredne godine, a na današnjem dočeku čestitala mu je ministrica Sanja Vlaisavljević:

„Dragi naš Ismaile, velika nam je, ma  ogromna čast ugostiti te po povratku iz Egipta ovdje u Ministarstvu i čestitati briljantan uspjeh. Ovaj današnji susret je uistinu poseban i uvjerena sam da nam, iako je kiša svima sija sunce, jer si pored nas. Nemamo čast svaki dan imati najsjajnije zlato pored nas“, poručila je ministrica Sanja Vlaisavljević te u ime Federalnog ministarstva kulture i sporta uručila poklon i zahvalila na svim rezultatima koje je ovaj mladi plivač do sada postigao.

„Sve bih da pozdravim i da se zahvalim na čestitkama, obradovali ste me, nisam zaista očekivao ovakav prijem, sretan sam. Zadovoljan sam svim što sam do sada ostvario, naporno treniram, a medalje se osvajaju na treninzima, a ne na takmičenjima“, poručio je Ismail, koji je na doček stigao sa trenerom i selektorom Paraplivačke reprezentacije BiH, Amelom Kapom.

Prisutnima se obratio i savjetnik ministrice, Damir Bunoza koji je govorio o programu Dana evropskog naslijeđa koji nas očekuje do završne manifestacije 12. 12. u Mostaru.

Uprkos kiši, prisutni su uživali u performansu i defileu sjajnih Kiseljačkih mažoretkinja te izvedbama ansambla Rudarske glazbe Kakanj, koji je i ranije nastupao ispred Federalnog ministarstva kulture i sporta, prilikom obilježavanja Evropske sedmice sporta.