19 Juna, 2023

Ministrica Vlaisavljević na sastanku s direktorom Kamernog teatra 55, Senadom Alihodžićem

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s direktorom Kamernog teatra 55, Senadom Alihodžićem. Na sastanku je bilo govora o radu Kamernog teatra 55, repertoaru i planovima za predstojeći period, ali i nedavno završenom regionalnom RUTA  festivalu čiji je domaćin bio Kamerni teatar 55.

Alihodžić je ministrici Vlaisavljević prezentirao i plan organiziranja dramskog studija za mlade od jeseni ove godine, kada bi na daskama Kamernog Teatra 55 bile izvođene i premijere predstava sarajevskih srednjoškolaca.

Ministrica Vlaisavljević istakla je značaj Kamernog teatra 55 koji uskoro obilježava jubilarnu, 70. godišnjicu postojanja, te podržala ideju da se vrata i daske Teatra otvore i ustupe budućim naraštajima koji će činiti pokretačku snagu pozorišne umjetnosti u godinama i decenijama pred nama.

Naglasila je da je Federalno ministarstvo kulture i sporta otvoreno za sve institucije kulture koje stvaraju i u djela pretvaraju kvalitetne ideje. Ministarstvo će u skladu s mogućnostima biti potpora aktivnostima Kamernog teatara 55.