19 Juna, 2023

Ministrica Vlaisavljević s predstavnicima Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s predstavnicima Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, predsjednicom Odbora Jasminom Biščević-Tokić, zamjenikom predsjednice Odbora Damirom Nikšićem, članovima Odbora Ildom Alibegović i Ivicom Šarićem te sekretarom Odbora Almedinom Bulić.

Naime, iz Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH od Federalnog ministarstva kulture i spora zatraženo je organizovanje zajedničkog radnog sastanka ministrice Sanje Vlaisavljević i predstavnika Odbora, nakon što je na 2. redovnoj sjednici Odbora, održanoj 30. 5. 2023 godine, na dnevnom redu razmatrana Informacija koja se odnosi na održavanje Evropskog školskog prvenstva u odbojci pod zastavom Republike Srpske, a koju je Odboru dostavio Natmir Buljubašić, član Upravnog odbora Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH.

Na današnjem sastanku na kojem je, u ime Ministarstva, sudjelovao i pomoćnik ministrice za sport Adnan Džindo, bilo je govora o načinu rješavanja spornih pitanja te je s ciljem pronalaženja najboljeg rješenja dogovoren još jedan zajednički sastanak predstavnika Ministarstva, Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Upravnog odbora Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH, u ovoj radnoj sedmici.