19 lipnja, 2023

Ministrica Vlaisavljević s predstavnicima Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i šport Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Ministrica Sanja Vlaisavljević sastala se danas u Ministarstvu s predstavnicima Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i šport Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, predsjednicom Odbora Jasminom Biščević – Tokić, zamjenikom predsjednice Odbora, Damirom Nikšićem, članovima Odbora Ildom Alibegović i Ivicom Šarićem te tajnicom Odbora, Almedinom Bulić.

Naime, iz Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i šport Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH od Federalnog ministarstva kulture i špora zatraženo je organiziranje zajedničkog radnog sastanka ministrice Sanje Vlaisavljević i predstavnika Odbora, nakon što je na 2. redovitoj sjednici Odbora, održanoj 30. 5.2023 godine, na dnevnom redu razmatrana Informacija koja se odnosi na održavanje Europskog školskog prvenstva u odbojci pod zastavom Republike Srpske, a koju je Odboru dostavio Natmir Buljubašić, član Upravnog odbora Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH.

Na današnjem sastanku na kojem je, u ime Ministarstva, sudjelovao i pomoćnik ministrice za šport Adnan Džindo, bilo je govora o načinu rješavanja spornih pitanja te je u cilju pronalaženja najboljeg rješenja dogovoren još jedan zajednički sastanak predstavnika Ministarstva, Odbora za obrazovanje, znanost, kulturu i šport i Upravnog odbora Školskog sportskog saveza u Federaciji BiH, u ovoj radnom tjednu.