30 Aprila, 2024

Ministarstvo: Ministrica Sanja Vlaisavljević i predstavnici Sarajevo Film Festivala razgovarali o predstojećem 30. izdanju ove prestižne filmske smotre

 Ministrica Sanja Vlaisavljević susrela se 29. 4. 2024. godine s predstavnicima Sarajevo Film Festivala, direktorom Jovanom Marjanovićem, administrativnim direktorom Dževadom Mujanom i  rukovoditeljicom press i PR ureda, Andrijanom Copf.

Ministrica Vlaisavljević poželjela je dobrodošlicu gostima u Federalno ministarstvo kulture i sporta, te se informisala o aktuelnostima  i pripremama za jubilarno, 30. izdanje prestižne i u BiH jedinstvene filmske smotre Sarajevo Film Festivala.

Gosti su istakli kako su u toku programske, kreativne, produkcijske i tehničke pripreme za ovogodišnje izdanje Festivala, koje će se, osim u Sarajevu, uporedo organizovati i u Mostaru i Tuzli dok će reprizni dio festivalskog programa biti upriličen u Visokom, Gradačcu i Jajcu.

Također, najavljeno je kako će lokacije organizovanja Festivala u Sarajevu biti proširene.

Na koncu današnjeg sastanka, ministrica Vlaisavljević poželjela je gostima uspješno realizovanje još jednog izdanja Sarajevo Film Festivala, projekta na koji smo svi iznimno ponosni, istakavši kako podrška Federalnog ministarstva kulture i sporta ni ovog puta ne bi smjela izostati.