31 svibnja, 2024

Zlatna olimpijka, Edna Šunjić počinje raditi u Federalnom ministarstvu kulture i športa: Po prvi put u povijesti FBiH osoba s invaliditetom dobila radno mjesto u jednom ministarstvu, poručio je ravnatelj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ahmed Baljić

Federalnom ministarstvu kulture i športa dodijeljena su sredstva za zapošljavanje osobe s invaliditetom temeljem Javnog poziva za dodjelu novčanog stimulansa za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2024. godini, a koje dodjeljuje Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Stoga će se kolektivu Federalnog ministarstvo kulture i športa uskoro pridružiti i Edna Šunjić, zlatna olimpijka, članica Vijeća sportaša Europske specijalne olimpijade. 

Tim povodom, danas su ugovor potpisali federalna ministrica kulture i športa, Sanja Vlaisavljević i ravnatelj Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Ahmed Baljić.

“Ovo je prvi put u povijesti FBiH, odgovorno tvrdim, da je jedno ministarstvo pokazalo inicijativu i želju za zapošljavanje osobe s invaliditetom! Zaista je riječ o presedanu i iskazujem poštovanje i zahvalnost ministrici Vlaisavljević i Federalnom ministarstvu kulture i sporta što su prepoznali važnost inkluzije osoba s invaliditetom u radno okružje, jer svi o tome govore mnogo, a u praksi se ne radi skoro ništa”, poručio je direktor Baljić.

Ministrica Vlaisavljević nije krila zadovoljstvo što će sportašica Edna, koja je nedavno posjetila Ministarstvo i govorila o svojim brojnim hobijima, ali i želji da radi i doprinosi, postati dio kolektiva Federalnog ministarstvo kulture i športa.

“Edna trenira stolni tenis, plivanje i skijanje, a svojim pozitivnim duhom, upornošću i borbenošću prkosi brojnim izazovima na koje osobe s Down sindromom svakodnevno nailaze. Sretni smo što će ova borbena djevojka postati dio našeg kolektiva i potrudit ćemo se da joj radnu svakodnevnicu učinimo prijatnom i lijepom. Želim vjerovati da će Federalno ministarstvo kulture i športa biti primjer i drugim institucijama te da će i one iskoristi mogućnost koju imaju, i osobama s invaliditetom pružiti mogućnost da se osjećaju poštovanim i ravnopravnim članovima društva jer to je najmanje što za njih možemo učiniti”, zaključila je ministrica Vlaisavljević.

Ministrica je dodala da ne želi plaćati porez nego ohrabriti sve druge da omoguće jednakopravan život u zajednici i pravo na rad osobama s invaliditetom.