26 lipnja, 2024

UTIKUS „Bašlija“ nastupio na Šetnici kulture s koncertom  „Moć tradicije“

Danas je s početkom u 14:00 sati ispred zgrade Federalnog ministarstva kulture i športa nastavljen program obilježavanja „Dana europskog nasljeđa 2024.“.

Šetnicu kulture ove su srijede ispunili članovi Udruženja za očuvanje tradicije i razvoj kulturno-umjetničkog stvaralaštva „Bašlija“ te brojni gosti, koje ni kašnjenje programa zbog ljetnog pljuska nije oneraspoložilo i omelo u želji da pogledaju pripremljeni koncert „Moć tradicije“ i nastupe folklornih skupina UTIKUS-a različitih uzrasta.

Dječje folklorne skupine predstavile su se koreografijama „Igre s Vratnika“, „Bosna je ćilimom zastrta“ i „Igre iz Teslića“, a omladinske folklorne skupine izvele su koreografije „Sarajevsko polje“ i „Orijentalne igre“.

U glazbenom dijelu programa nastupile su članice UTIKUS-a Esma Šaran, Hena i Leila Umihanović sa sevdalinkom uz instrumentalnu živu pratnju „Jutros mi je ruža procvjetala“.  

Kao kruna današnjeg bogatog programa na završetku je prikazana revija tradicionalnih narodnih nošnji naroda Bosne i Hercegovine uz detaljne opise.  

Nazočne je kroz program maestralno vodila Seada Šahman.  

Gosti su se nakon završetka programa sa Šetnice kulture udaljili sa širokim osmijehom i mobilnim telefonima punih prekrasnih, živopisnih fotografija, s nestrpljenjem očekujući sljedeću srijedu i još jedan susret s kulturom na Šetnici Federalnog ministarstva kulture i športa.