14 studenoga, 2023

Šetnica ispred Federalnog ministarstva kulture i športa: Dođite da zajedno čestitamo zlatnu medalju našeg briljantnog reprezentativca Ismaila Barlova i uživamo u plesu i muzici sa Kiseljačkim mažoretkinjama i Rudarskom glazbom iz Kaknja!

Zadovoljstvo nam je najaviti da Federalno ministarstvo kulture i športa, sutra, 15.11. 2023. godine s početkom u 13,00 sati, organizira peti po redu događaj na šetnici ispred  Ministarstva, u sklopu oblježavanja Dana europskog nasljeđa 2023. godine, a ovom prilikom pozdravit ćemo našeg izvanrednog, mladog paraplivačkog reprezentativca Ismaila Barlova, te mu čestitati briljantan uspjeh i zlatnu medalju osvojenu na mitingu Svjetske serije u Egiptu.

Impresije s ovog natjecanja, prenijet će nam sam Ismail, koji će sutra biti poseban gost Federalnog ministarstva kulture i športa.

Za glazbeni dio programa bit će zadužene Kiseljačke mažoretkinje, sjajne djevojke koji po prvi put nastupaju ispred Ministarstva, te članovi ansambla „Rudarska glazba Kakanj“ koji su svojim izvedbama na šetnici oduševili publiku prilikom obilježavanja Europskog tjedna športa u rujnu, također u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i športa.

Podsjećamo, Federalno ministarstvo kulture i športa program obilježavanja Dana europskog nasljeđa počelo je 18. 10., na šetnici ispred Ministarstva, a do sada su posjetioci mogli uživati u izvedbama Vlade Podanya, Hrvatskog amaterskog kulturno-umjetničko društva „Rodoč”, Kvarteta Sevdah, dua kojeg čine Samir Fejzić i Emsad Bečić, te učenika Srednje muzičke škole iz Sarajeva Elmedine Aličić i Huseina Bajraktarevića, mladog harmonikaša koji je kao predstavnik Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora osvojio treće mjesto u kategoriji klasična harmonika na Svjetskom kupu u Švicarskoj. Na šetnici smo predstavili i rukotvorine, pa nam je gospođa Edina Brka iz Tešnja prezentirala vještinu keranja, a o tehnici dekorisanja jaja potkovicama i drugim metalnim predmetima govorio je maturant Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Kiseljaka i član sekcije „Potkivača jaja“ Kulturnog društva Napredak, Mateo Ivičević.

Federalno ministarstvo kulture i športa je ove godine, po prvi put, organiziralo i internet glasovanje u sklopu programa „Mladi i nasljeđe“, te je na web stranici Ministarstva u toku online glasovanje za učeničke radove 80 osnovnih i srednjih škola iz cijele Federacije Bosne i Hercegovine o temi „Živa baština“.

Program obilježavanja Dana europskog nasljeđa Ministarstvo nastavlja svake srijede, sve do 12. 12. 2023. godine kada će u Mostaru, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača, biti organizirana završna manifestacija.